PROGRAM ZVESTOBE - vsak deseti obisk 10€ ceneje!

Katera oblika nohtov je zate najbolj primerna?

Polona Remic

Tako kot mi sami so tudi naše roke unikatne. Vsi vemo, da so prstni odtisi eden najboljših načinov identifikacije, saj so popolnoma edinstveni. Ravno tako so tudi tvoji nohti samo tvoji, vendar lahko njihovo obliko, na srečo, povečini razdelimo v 6 različnih kategorij.

Začnimo pri najbolj osnovni obliki, pri obliki, ki jo ima tudi večina tistih, ki si nohte urejajo same.

Krog

Krog je oblika za dekleta s širokimi nohti, ki jih je potrebno vizualno podaljšati, ne da bi pri tem izgubili kratko obliko. Prav tako ga lahko priporočamo tudi ženskam z ozkimi nohti. Je najboljša rešitev za tiste, ki imajo probleme s krhkimi nohti. Seveda je najbolj primerna tudi za tiste, ki so bolj fizično aktivne oziroma veliko delajo z rokami. In za nas, bolj štoraste.

Med bolj praktičnimi je tudi naslednja oblika.

Ovalni kvadrat

Oblika, ki je vizualno bolj gladka in mehka, ampak tudi precej trpežna. Primerna je najbolj za kratke ali polne prste, čeprav je zelo estetska tudi na prstih, ki so srednje dolgi. Če pa so tvoji prsti bolj tanki, brez skrbi. Tudi zate obstaja idealna oblika.

Kvadrat

Kvadratni nohti so kot nalašč za dolge, tanke prste, saj jih ta oblika vizualno skrajša. Idealna dolžina kvadratne manikure je en centimeter, tako da ni najbolj primerna, če so naše roke izpostavljene fizičnemu delu ali športu, saj se hitreje poškoduje kot krajši stili.

Balerina

Če govorimo o dolgih stilih je potrebno omeniti balerino. Ime je dobila zaradi podobnosti z baletnimi čevlji, saj je zelo podolgovata, konica pa je tanjša kot preostanek nohta. Za to obliko so potrebni zelo močni ter dolgi nohti, zaradi česar na žalost ni primerna za vse, čeprav izgleda zelo elegantno.

Mandelj

Mandelj je zelo ženstvena oblika, ki poudarja dolžino nohtov, vendar zaradi razlike v dolžini ni tako občutljiva kot balerina. Primerna je za srednjo ter daljšo dolžino nohtov in vizualno podaljša prste.

Stileto nohti

Oblika, ki je bolj preprosto znana kot poševen rob. To je eden od trendovskih vzorcev in je kombinacija ravnih stranskih robov in diagonalno odrezane konice nohta. Za ta malce bolj poseben, malce bolj nenavaden stil s poševnim robom je najbolj važno, da so nohti dolgi ter imajo odlično trdnost.

V idealnem svetu bi lahko vsak imel kakršnekoli nohte bi želel, vendar zaradi različnih okoliščin in faktorjev, ki so pogosto izven naše kontrole, temu ni tako. Oblika nohtov je predvsem odvisna od oblike naravnih nohtov, od njihove trdnosti, od našega stila ter dolžine.

Delo, dnevna opravila, šport, hobiji. Napačno oblikovani nohti nas lahko ovirajo in so nam prej v napoto kot v veselje. V našem salonu v Kamniku vedno upoštevamo obliko roke, dolžino prstov, naravno obliko nohta in pretekle poškodbe ter ti glede na to svetujemo, kaj je zate najbolj primerno.

Na koncu dneva je odločitev seveda tvoja, vendar se bomo skupaj potrudili, da bo ta odločitev idealna za tvoj stil, za tvoje nohte ter za tvoj življenjski slog. Vljudno vabljena!

Ti je članek všeč? Prijavi se na novice o novih člankih ter posebnih ponudbah!

Te zanima še kaj drugega?

Pokliči nas in v našem salonu v Kamniku ti bomo z veseljem pomagali!

Kontakt:

Program zvestobe - vsak deseti obisk 10€ ceneje!