PROGRAM ZVESTOBE - vsak deseti obisk 10€ ceneje!

Skromni začetki

Polona Remic

Manikira… ali manikura, če se izrazimo bolj pogovorno.

Kar nekaj časa sem razmišljala kaj naj napišem, kako naj jo predstavim. Preden sem se začela poklicno ukvarjati z manikuro, se mi je zdelo, da se o tem sploh ne da kaj veliko povedati. In kar naenkrat sem ugotovila, da sem se motila – in to precej!

Na pot nohtne stilistke me je pripeljal splet okoliščin, predvsem pa veselje do ukvarjanja z nohti.  Zato sem se odločila, da svoj hobi preusmerim v nekaj večjega.  Prvo sem poiskala kvalitetne izvajalce tečajev in tudi našla popolno mentorico, ki je bila zahtevna, natančna in polna znanja.

Prvi tečaj, ki sem se ga udeležila, se je nanašal na podaljševanje nohtov. Seveda sem si to predstavljala kot čisto preprosto, vendar se je hitro izkazalo za pravi izziv. V petih dneh tečaja sem bila že skoraj prepričana, da to pa ne bo šlo. Da je pretežko. Kljub temu pa je bila moja želja po oblikovanju nohtov prevelika. Doma sem ure in ure vadila in v svoji trmi nisem želela obupati. Danes pa lahko rečem, da se je izplačalo.

Izzivov pa s tem vsekakor ni bilo konec. Potrebno je bilo najti prostor, ki je ustrezen za salon za manikuro. In izkazalo se je, da tudi to ni najpreprostejša stvar na svetu. Iskanje primernega salona v Kamniku je trajalo skoraj eno leto, končalo pa se je z najdbo popolnega prostora za moj salonček. Za prostor, ki je samo moj. Takoj, ko sem vstopila vanj, sem ga začutila. Sledila je oprema. Bila sem odločena, da bo opremljen karseda napredno, moderno in urejeno – na kratko, da bo vreden naziva profesionalni salon.

In nato pridejo prve stranke. Strah, veselje, obeh je bilo na pretek. Bom uspela lepo in kvalitetno podaljšati nohte v primernem času? Prve podaljšane nohte sem namreč delala štiri ure. V salonu za manikuro pa si ne moreš privoščiti, da je stranka celo popoldne prilepljena na stol, zato, da bo imela lepe in kvalitetne nohte. Bodo nohti nalakirani pravilno, lepo… veliko vprašanj, dvomov in razmišljanja sem dala skozi pred sprejemom prve stranke. Mirilo me je to, da sem si že prej pridno nabirala izkušnje na moji hčerki, na prijateljicah in znankah. In za potrpljenje sem jim še zdaj hvaležna. No, ko smo se tudi s prvimi strankami ujele, ko je bilo delo pravilno opravljeno in sedaj, ko smo celo postale prijateljice, lahko rečem, da so bili strahovi neutemeljeni.

Od takrat naprej pa se redno udeležujem še tečajev za utrjevanje naravnih nohtov, tečajev za poslikavo in celo vrsto drugih novih tehnik. Priložnosti za izobraževanje in napredovanje res ne manjka.

Če sem pred pričetkom opravljanja dela kot nohtna stilistka mislila, da je to tako rečeno ‘’šala mala’’ pa sedaj vem, da temu ni tako in da to delo zahteva nemalo znanja in veliko ur treninga.

V mojem malem salonu za manikuro v Kamniku vas bom pričakala z nasmehom in veliko pozitivne energije.  Lahko se boste spočile, pocrkljale, sprostile. Za nameček pa odšle z urejenimi nohti in rokami.

Ti je članek všeč? Prijavi se na novice o novih člankih ter posebnih ponudbah!

Te zanima še kaj drugega?

Pokliči nas in v našem salonu v Kamniku ti bomo z veseljem pomagali!

Kontakt:

Program zvestobe - vsak deseti obisk 10€ ceneje!